Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Met een trom in de trein
Boek

Met een trom in de trein ([2014])/ Carola van der Eng, met illustraties van Ingi Jensson ; redactie: Anneriek van Heugten

Zaar (8) wil graag bas spelen, net als papa. Maar ze is nog te klein. Ze krijgt wel een mooie trommel, een djembé. Samenleesboek op AVI-M3 en AVI-E3 met vragen over het verhaal. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

De vader van Zaar speelt bas in een popgroep en is veel van huis. Hij stuurt daarom sms-berichten en als hij thuiskomt is Zaar erg blij. Ze wil ook op de bas leren spelen en samen muziek maken. Zo'n grote bas is (nog) niet geschikt voor de 8-jarige Zaar, daarom krijgt ze een djembé (trom). Nu wil ze meespelen bij een optreden en ze gaat stiekem alleen met de trein op weg. In de categorie leren lezen is dit boekje speciaal ontwikkeld voor het duolezen in groep 3. De tekst is geschreven in twee verschillende niveaus, die aangegeven zijn in kleur. De zwarte tekst is op AVI-M3, de blauwe tekst op AVI-E3. Onwillekeurig lezen kinderen elkaars teksten mee en dit levert leerrendement op. Achter in het boekje staat een verantwoording en tips. Een aardig, wat lang uitgesponnen verhaal met veel kleurige, snelle illustraties. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een vraag, als uitgangspunt voor verder praten. Een goed verzorgd boekje uit een uitgebreide serie 'Samenleesboeken'*. Coöperatieve leesoefenstof vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053005972 | 69 pagina's

Titel Met een trom in de trein
Auteur Carola van der Eng
Secundaire auteur Ingi Jensson ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2014]
Overige gegevens 69 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789053005972
PPN 370686152
Thematrefwoord Muziek ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samenleesboeken
Boek

Samenleesboeken (2002-...)

vol.
Uitgeleend