Het grote vrolijke kijkboek voor de allerkleinsten
Boek

Het grote vrolijke kijkboek voor de allerkleinsten ([2014])/ Fani Marceau & Marion Billet, Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Suana Van der Veken

Hardkartonnen aanwijsprentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen van dieren, voorwerpen en figuren uit de omgeving van peuters, gerangschikt in thema's als wonen, praten, eten, bewegen en lezen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Peuters kunnen de wereld ontdekken via dit vrolijke kijkboek, waarin per twee pagina's illustraties steeds op thema zijn gerangschikt. Titels als 'Hier wonen wij', 'Zo praten wij' en 'In het water' komen voorbij. Per thema zijn er allerlei kleine, vrolijk gekleurde, contourloze afbeeldingen kriskras op de pagina's gezet. Onder elke afbeelding staat in kleine, aaneengeschreven letters met lange lussen - soms wat moeilijk leesbaar - een kort commentaar, bijvoorbeeld bij een plaatje van een politieman, die hoort bij het thema praten: 'het fluitje fluit'. Maar het commentaar is niet altijd op peuters gericht. Wat te denken van 'Het huis van de oude stad - het historische gebouw'? Of 'Het huis van de heremietkreeft - de schelp'? Niet echt een onderwerp waar peuters zich al mee bezighouden. Gelukkig zijn er ook een heleboel afbeeldingen waar peuters wel iets aan hebben en die ook grappig zijn. Bijvoorbeeld bij het thema eten een tekening van een sip kijkend jongetje 'een haarbos voor de luizen'. Jammer dat de oorspronkelijke Franse titel zo omslachtig in het Nederlands is vertaald. Door de zonnige lay-out zullen veel kinderen en hun ouders toch regelmatig in dit boek gaan kijken. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044739602

Titel Het grote vrolijke kijkboek voor de allerkleinsten
Auteur Fani Marceau
Secundaire auteur Marion Billet ; Suana Van der Veken
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: C'est nous. - Parijs : Editions Gründ, (c)2012
ISBN 9789044739602
PPN 375312315
Thematrefwoord Aanwijsboeken
Taal Nederlands