Gladiator
Boek

Gladiator the story of a fighter (2013)/ Dee Phillips, images courtesy of Alamy, Rex Features, Shutterstock and Superstock

Nadat hij vijf jaar als gladiator in Rome heeft moeten vechten, keert een jongeman terug naar zijn stam in Groot-Brittannie. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.Een jongeman heeft vijf jaar als gladiator in Rome moeten vechten. Nu keert hij terug naar zijn stam in Groot-Brittannie. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 43 voor Christus vielen de Romeinen Groot-Brittannië binnen. Gemaakte krijgsgevangenen werden meegenomen naar Rome, waar ze opgeleid werden tot gladiator. Na vijf jaar keert een van deze gladiatoren terug naar zijn stam, waar hij met groot enthousiasme wordt ontvangen. Dit boekje is gemaakt voor lezers die lezen moeilijk vinden. In korte zinnen en in duidelijk lettertype wordt het verhaal verteld. De lay-out is flitsend. De korte teksten worden afgewisseld met prachtige via de computer gemaakte afbeeldingen. Achterin staat geschiedkundige informatie over de gladiator en zijn twee pagina's opgenomen met verwerkingsopdrachten. Het boekje maakt deel uit van de serie 'Yesterday's voices'*, waarin diverse onderwerpen uit de geschiedenis in niet meer dan duizend woorden worden verteld. Al met al: prima geschikt voor leerlingen op de middelbare school die wat hulp nodig hebben met lezen en voor Nederlandse jongeren die nog moeite hebben met het lezen van Engels. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 9781783220090 | 47 pagina's

Titel Gladiator : the story of a fighter
Auteur Dee Phillips
Type materiaal Boek
Uitgave Twickenham : ReadZone, 2013
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9781783220090
PPN 375371699
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Gladiatoren
Taal Engels

Relaties/Serie

Yesterday's voices
Boek

Yesterday's voices (2013-...)

vol.
Uitgeleend