Ik ben Malala
Boek

Ik ben Malala het verhaal van het meisje dat opkwam voor onderwijs en door de taliban werd neergeschoten (2013)/ Malala Yousafzai, en Christina Lamb ; vert. [uit het Engels] door Nina West

Het Paktistaanse meisje Malala Yousafzai (1997) vertelt hoe een talibanstrijder haar neerschiet. Dit gebeurt als ze opkomt voor het recht voor onderwijs voor meisjes. Met een katern kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het levensverhaal van Malala Yousafzai (1997), een Pakistaans meisje dat in oktober 2012 door een talibanstrijder in haar gezicht werd geschoten. Malala is geboren in een dorpje in de Swatvallei. In 2003 richt haar vader hier een school op. De taliban krijgt steeds meer invloed in het gebied en in 2004 is het klimaat al zo veranderd dat jongens en meisjes niet meer in één lokaal mogen zitten. Maar het wordt nog erger, er komen steeds meer verboden. Meisjes mogen niet meer naar school. Een vriend van haar vader die bij de BBC werkt, zoekt iemand die een dagboek wil bijhouden over het leven onder de taliban. Malala schrijft haar eerste stukje voor de website van de BBC begin 2009. Omdat ze opkomt voor het recht op onderwijs voor meisjes wordt er een aanslag op haar gepleegd. Hoewel zwaargewond, overleeft ze die wonderbaarlijk genoeg. Enkele dagen na de aanslag, de kogels zijn verwijderd, wordt ze naar Engeland overgevlogen voor verder specialistische behandeling. Malala blijft campagne voeren voor het recht op onderwijs voor alle kinderen. Op haar 16e verjaardag spreekt ze de VN toe. Met kaart van Pakistan, katern kleurenfoto's, verklarende woordenlijst en historisch overzicht. Indrukwekkend persoonlijk relaas van een moedig meisje dat inmiddels een icoon is. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000331536

Titel Ik ben Malala : het verhaal van het meisje dat opkwam voor onderwijs en door de taliban werd neergeschoten
Auteur Malala Yousafzai ; Christina Lamb
Secundaire auteur Nina West
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten [etc.] : Spectrum, 2013
Overige gegevens 277 p., [16] p. pl - ill., krt - 22 cm
Annotatie Vert. van: I am Malala. - London : Little, Brown, 2013
ISBN 9789000331536
PPN 362836531
Rubriekscode Pakistan 452.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yousafzai, Malala ; Onderwijs; Meisjes; Pakistan; Verhalen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pakistan