De prinses en de pakjes
Boek

De prinses en de pakjes ([2014])/ tekst: Caryl Hart, illustraties: Sarah Warburton ; vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Het verwende prinsesje Robijn heeft enorm veel wensen voor haar verjaardag. En Robijn krijgt altijd alles wat ze wil. Kan het paleis het gewicht van al die pakjes wel dragen? Prentenboek met kleurrijke, humoristische tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het verwende prinsesje Robijn heeft voor haar verjaardag een onwaarschijnlijk lange wensenlijst opgesteld. Deze wensen zijn op de schutbladen geschreven. Haar vader, de koning, koopt zo veel pakjes, dat het paleis instort onder het gewicht. De koning raakt bedolven en Robijn beseft dat haar vader belangrijker is dan alle pakjes bij elkaar. De humoristische tekst is op rijm en sluit naadloos aan op de tekeningen, die met veel vaart en prachtige, grappige gezichtsuitdrukkingen zijn uitgevoerd in gemengde techniek met heel veel paars en roze. Ouderwetse paleistaferelen, met onder meer bedienden in uniform, kroonluchters en hemelbedden, maken de prenten nog aantrekkelijker. Mooi uitgegeven, uiterst grappig en fantasievol prentenboek, waarin verwende meisjes zich kunnen herkennen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025756024

Titel De prinses en de pakjes
Auteur Caryl Hart
Secundaire auteur Sarah Warburton ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: The princess and the presents. - London : Nosy Crow Ltd., (c)2014
ISBN 9789025756024
PPN 371715148
Genre sprookjes
Thematrefwoord Verwennen ; Verjaardagen ; Sprookjesprinsessen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands