Ik en al mijn gevoelens
Boek

Ik en al mijn gevoelens ([2014])/ Holde Kreul, illustraties van Dagmar Geisler ; vertaling [uit het Duits]: Andrea Kluitmann

Telkens vertelt een jongen of meisje hoe hij/zij omgaat met gevoelens als angst, blijdschap, boosheid en liefde. Prentenboek met illustraties in heldere kleuren en informatie voor opvoeders. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek (bijna A4-formaat) waarin kleuters gestimuleerd worden om hun gevoelens te herkennen en volwassenen worden gestimuleerd deze gevoelens bespreekbaar te maken, zoals op de eerste pagina aan hen wordt uitgelegd. Het gaat o.a. over emoties zoals verdriet, angst, jaloezie en blijdschap. In dynamische, soms humoristische en altijd sterk gekleurde prenten wordt getoond hoe zowel jongens als meisjes in de kleuterleeftijd reageren op hun gevoelens. De platen zijn tegen een witte achtergrond neergezet met, in een zwarte letter, enige regels tekst waarin steeds een kind, in de ik-vorm, vertelt hoe hij of zij zich voelt. De gevoelens zullen heel herkenbaar zijn en met begeleiding kan het zeker helpen om te leren hoe met verschillende emoties omgegaan kan worden en bovendien dat iedereen deze gevoelens kent. In dezelfde opzet verscheen o.a. 'Wanneer heb ik eigenlijk genoeg?' (2014)* van Dagmar Geisler over zelfbeheersing. Vrolijk, leerzaam boek om samen met een volwassene te bekijken. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020702

Titel Ik en al mijn gevoelens
Auteur Holde Kreul
Secundaire auteur Dagmar Geisler ; Andrea Kluitmann
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2014]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Ich und meine Gefühle. - Bindlach : Loewe Verlag, (c)2011
ISBN 9789462020702
PPN 371737672
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emoties