Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het verhaal van Hans Brinker
Boek

Het verhaal van Hans Brinker ([2014])/ Alex de Wolf, [tekst: Mariska Hammerstein]

Als Hans koekjes naar zijn opa brengt aan de andere kant van de dijk, ontdekt een gat in de dijk! Hij steekt zijn vinger in het gat. Prentenboek met paginagrote geschildere kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De dag waarop Hans Brinker koekjes naar zijn grootvader aan de overkant van de dijk brengt, lijkt een dag als alle andere. De zon schijnt, de bloemen bloeien, de koeien grazen in de wei. Hans is goed op weg als hij water hoort sijpelen; hij ontdekt een gat in de dijk! Zijn vinger is net dik genoeg om het gat te dichten en het land voor een overstroming te behoeden. Hoe zou het aflopen? Oorspronkelijk Amerikaans, maar inmiddels Oer-Hollands verhaal over een klein jongetje dat een grote heldendaad verricht. Dit verhaal kent een lange geschiedenis. Een klein stukje hiervan, inclusief info over de illustrator, zijn achter in de uitgave te vinden. De dubbele verhaalpagina's zijn allemaal op dezelfde manier opgebouwd: ze bevatten steeds een grote illustratie, die bijna beide bladzijden vult. Op de linkerpagina loopt aan de paginarand een lichte, verticale balk, waarop de tekst geplaatst is. De prachtige, heldere en grof geschilderde prenten uit het boek sluiten perfect aan bij de geschetste Hollandse sfeer. Mooie uitgave die een klein beetje bijdraagt aan het cultureel erfgoed van ons land. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021672984

Titel Het verhaal van Hans Brinker
Auteur Alex de Wolf
Secundaire auteur Mariska Hammerstein
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Vrij naar: Hans Brinker, or, The Silver Skates / Mary Mapes Dodge. - Oorspronkelijke uitgave: New York : O'Kane, 1865
ISBN 9789021672984
PPN 372652751
Genre historische roman
Thematrefwoord Dorpsleven ; Nederland; 19e eeuw
Taal Nederlands