Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het grote voorleesboek van het bos
Boek

Het grote voorleesboek van het bos (2014)/ geschreven door Selma Noort, met illustraties van Tineke van der Stelt ; muzieknotatie: Ingrid en Onno Rietveld

Noor (7) en Roel (5) gaan in het najaar vaak met papa en mama naar een huisje in het bos. Daar kunnen ze heerlijk spelen. Met liedjes, recepten, weetjes, knutseltips en veel kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Noor (7) en haar twee jaar jongere broertje Roel gaan met hun ouders en kater Dropje in de weekenden en vakanties vaak naar een huisje in het bos. Daar kunnen de kinderen heerlijk spelen, bijvoorbeeld als struikrover tussen de bomen, of zwemmen in het ven. Ze onderzoeken uilenballen, maken een zware onweersbui mee en vangen een ontsnapt schaap op. De vijfde voorleesbundel van Selma Noort over Noor en Roel. Eerder werden de zomer, de winter, de kinderboerderij* en Sinterklaas beschreven. Naast 25 verhalen die in de nazomer en herfst spelen, bevat deze bundel ook weer weetjes, liedjes, recepten, gedichten, knutseltips, kennisvragen en een spelletje. Die extra's dragen volop bij aan de herfstsfeer. De verhalen hebben steeds een eigen korte spanningsboog, zijn zeer gemoedelijk en passen tekstueel en thematisch bij de doelgroep. Het boek is rijk geïllustreerd door Tineke van der Stelt. Ze laat de overgang van zomer naar herfst mooi zien. Mensen tekent ze enigszins houterig, maar de natuur en de dieren brengt ze in afwisselend kleine en (pagina)grote met aquarel ingekleurde pentekeningen goed in beeld. Vormgeving, tekst en beeld zorgen samen voor een heel prettige, sfeervolle voorleesbundel met een gevarieerd aanbod. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025866037 | 121 pagina's

Titel Het grote voorleesboek van het bos
Auteur Selma Noort
Secundaire auteur Tineke van der Stelt ; Ingrid Rietveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2014
Overige gegevens 121 pagina's - illustraties, muziek - 26 cm
ISBN 9789025866037
PPN 372653650
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Bossen ; Buiten spelen (werkwoord) ; Dieren ; Herfst
Taal Nederlands