Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het spookhuis
Boek

Het spookhuis ([2014])/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Pauline Akkerhuis ; coördinatie redactie: Alessandra Berello en Arianna Bevilacqua ; redactie: Patrizia Puricelli, Daniela Finistauri, Carolina Capria en Mariella Martucci ; illustraties: Chiara Balleello, Barbara Pellizzari en Francesco Castelli ; kaarten: Archief Piemme

De Thea Sisters gaan een workshop schrijven volgen in het oude kasteel van een bekende schrijver. In ruil daarvoor helpen ze hem met het opknappen van het kasteel. Maar het lijkt wel alsof ze er niet alleen zijn. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijf muizenvriendinnen, allemaal afkomstig uit een ander werelddeel, studeren aan het Topford College op Walviseiland en willen net als Thea Stilton (zus van Geronimo) journalist worden. Dit keer gaan de vriendinnen een weekje logeren in een oud kasteel, dat geërfd is door een beroemde schrijver. Ze gaan er een workshop schrijven volgen. In ruil daarvoor helpen zij de schrijver met het opknappen van het oude pand. Maar al snel merken ze dat er onverklaarbare, griezelige dingen gebeuren in de Valkenburcht. Het lijkt wel of ze niet alleen zijn... Twaalfde deel uit de serie 'Thea Sisters: Het leven op Topford'*. Eenvoudig, chronologisch verteld, spannend verhaal opgebouwd uit 21 korte hoofdstukken. De tekst is uitgevoerd in de inmiddels bekende uitbundige lay-out met tekeningen en tekst in verschillende lettertypen en kleuren. Omslag en binnenwerk zijn full colour uitgevoerd. Toegankelijk boek dat vooral meisjes aan zal spreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085922704 | 118 pagina's

Titel Het spookhuis
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Pauline Akkerhuis ; Alessandra Berello ; Chiara Balleello ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2014]
Overige gegevens 118 pagina's - illustraties, kaart, plattegrond - 19 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: Il fantasma di Castel Falco. - Milano : Edizioni Piemme, 2012. - (Vita al college)
ISBN 9789085922704
PPN 372584500
Genre schoolverhaal - griezelverhaal
Thematrefwoord Schrijvers ; Spoken ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Thea Sisters
Boek

Thea Sisters het leven op Topford (2011-...)

vol. 12
Uitgeleend
Thea Stilton