Ik ken iemand met obesitas
Boek

Ik ken iemand met obesitas ([2014])/ Sue Barraclough, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer

Hoe is het om obesitas te hebben? Lees wat de oorzaken zijn, wat er aan te doen is en hoe je iemand met obesitas kunt helpen. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Dit praktisch vierkante, kleurrijke boek in de reeks 'Ik ken iemand met...'* gaat in op obesitas. Steeds meer kinderen krijgen er mee te maken. Dit boek legt op een prettige manier uit wat obesitas is, waarom het aantal mensen met overgewicht toeneemt, wat het betekent om te leven met obesitas (en het vaak ook optredende diabetes). Het laat kinderen zien hoe belangrijk gezond eten en voldoende bewegen zijn. Maar ook hoe het voelt om zo zwaar te zijn en hoe je iemand in je buurt met obesitas kunt helpen. Door samen gezond te leven en door geduldig te zijn. Korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde. Overzichtelijke lay-out met grote kleurenfoto's en korte teksten in een grote letter. Het boek eindigt met een Amerikaanse zangeres die veel gewicht verloor en het verhaal van Jamie Oliver die met zijn campagne de toename van obesitas probeerde te stoppen. Met woordenlijst en register en verwijzingen naar meer informatie. Nuttig en veelzijdig boek over een actueel thema! De foto's verraden soms de Amerikaanse oorsprong. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462020641 | 32 pagina's

Titel Ik ken iemand met obesitas
Auteur Sue Barraclough
Secundaire auteur Karin Beneken-Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: I know someone who is obese. - London : Raintree Publishers, 2011. - (Understanding health issues series)
ISBN 9789462020641
PPN 371471885
Rubriekscode 605.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overgewicht ; Obesitas
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Overgewicht

Relaties/Serie

Ik ken iemand met
Boek

Ik ken iemand met (2014-...)

vol.
Uitgeleend