Het hart
Boek

Het hart ([2014])/ Anna Claybourne, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

Hoe wordt bloed rondgepompt? Waaruit bestaat bloed? Uitleg van de werking van het hart en de bloedsomloop via kleurenillustraties, ook dwarsdoorsnedes, en proefjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 26/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid BLOEDSOMLOOP CLAY

Recensie

Hoe wordt bloed rondgepompt? Waaruit bestaat bloed? Allerlei aspecten van de werking van het hart en de bloedsomloop komen in woord en beeld aan bod. De informatie is verdeeld over tien hoofdstukken van een dubbele bladzijde met titels als hartdelen, sponzige longen en rode en witte bloedcellen. Ongekaderde kleurenillustraties (zowel tekeningen, dwarsdoorsnedes als foto's) zijn omringd door beknopte bijschriften, teksten en weetjes, veelal voorzien van een kopje en in een gekleurd kader. De kopjes staan soms in opvallend grote letters waardoor ze de aandacht trekken. De informatiehoofdstukken worden afgewisseld met vijf proefjes, zoals het maken en uitproberen van een hartklep en het meten van je hartslag. De informatiedichtheid is hoog en mede daardoor is het taalgebruik vrij pittig. Wel worden moeilijke begrippen vaak in de tekst uitgelegd. Regelmatig worden kinderen met 'je' aangesproken. Aantrekkelijke en speelse, maar vrij drukke bladspiegel. Afgesloten wordt met een verklarende woordenlijst, register en internetlinks. Voor weetgierige kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar met een goede leesvaardigheid.

Specificaties

Nederlands | 9789461751676 | 32 pagina's

Titel Het hart
Auteur Anna Claybourne
Secundaire auteur Anja De Lombaer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scibendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt Corona, Ars Scibendi Uitgeverij in plaats van Corona, Ars Scribendi Uitgeverij - Met register - Vertaling van: Heroic hart. - London : QED Publishing, (c)2013. - (Body works)
ISBN 9789461751676
PPN 374758999
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bloedsomloop ; Ademhaling
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Bloed

Relaties/Serie

Zo werkt mijn lichaam
Boek

Zo werkt mijn lichaam (2014)

vol.
Uitgeleend
Anna Claybourne