Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Mijn kleine boek over dinosaurussen
Boek

Mijn kleine boek over dinosaurussen ([2014])/ Dougal Dixon, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Renate Vergeer

Welke dinosaurussen zijn vleeseters of tweevoetige planteneters? Korte informatie over 25 dieren en hun fossielen, met kleurenfoto's en herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 22/05/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Dieren DINOSAURUSSEN DIXO

Recensie

Bijna vierkant prentenboek waarin op eenvoudige wijze de wereld der dinosaurussen wordt ontsloten. De gekleurde afbeeldingen over een dubbele pagina worden toegelicht met beperkte informatie. Per soort zijn twee bladzijden ingeruimd, met telkens extra informatie over afmeting, voedsel en tijd waarin het desbetreffende soort leefde. De inhoudsopgave geeft een indeling in soorten, zoals vleeseters, langnekkige planteneters en gepantserde en gehoornde dino's. Deze indeling is helaas verder in het boek niet aangegeven. Aansluitend op de informatie over de verschillende soorten wordt achterin, op vier bladzijden, uitleg gegeven over het bewaren van de dino-fossielen en de wijze waarop ze nu worden opgegraven en bestudeerd. Aaanwezig zijn een verklarende woordenlijst, een register en zes herhalingsvragen achterop. Het boek is geschikt om nader met deze uitgestorven diersoort kennis te maken. De informatie per soort is overzichtelijk, graaft niet te diep en de tekst heeft een groot lettertype, wat het boek toegankelijk maakt. De foto van de dinosaurus kop op het omslag toont glimmende iets verhoogde ogen en tanden, waardoor het afschrikwekkende van deze uitgestorven dieren nog wordt geaccentueerd. Maakt deel uit van de serie 'Mijn kleine boek over'*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751621 | 64 pagina's

Titel Mijn kleine boek over dinosaurussen
Auteur Dougal Dixon
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 64 pagina's - illustraties - 24 × 24 cm
Annotatie Op omslag: Vol met prachtige foto's en fascinerende feiten! - Met register - Vertaling van: Dinosaurs. - QED Publishing, (c)2014. - (My little book of)
ISBN 9789461751621
PPN 374758948
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Mijn kleine boek over
Boek

Mijn kleine boek over (2014-...)

vol.
Uitgeleend