Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn kleine boek over het heelal
Boek

Mijn kleine boek over het heelal ([2014])/ Peter Grego, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Renate Vergeer

Hoe heet ons sterrenstelsel en hoe groot is de zon? Korte informatie over het heelal, met kleurenfoto's en herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Middels deze stevige, praktisch vierkante uitgave wordt kennisgemaakt met het heelal. Ingezoomd wordt op de bekendste planeten en sterren, waarna aandacht geschonken wordt aan bijpassende fenomenen zoals bijvoorbeeld planetoïden, sterrenbeelden, de oerknal, raketten en astronauten. Deze onderwerpen zijn ondergebracht in vier hoofdstukken, namelijk het zonnestelsel, sterren, verder weg en de ruimte verkennen. Deze indeling is in het boek helaas zelf niet terug te vinden. Veel facetten worden oppervlakkig en vluchtig aangestipt; geen enkel onderwerp wordt echt uitgediept. Het taalgebruik is eenvoudig en sluit aan bij de beoogde doelgroep. De teksten in in een groot lettertype worden ondersteund met mooie kleurenillustraties en -foto's, veelal geplaatst in een rond kader. Het boek heeft een aantrekkelijk omslag met reliëf en glossy elementen en bevat een lijst met 'moeilijke woorden', een uitgebreid register en zes herhalingsvragen achter op het omslag. Het geheel oogt aantrekkelijk. Maakt deel uit van de serie 'Mijn kleine boek over'*. De informatieve en leerzame uitgave is eventueel bruikbaar in het basisonderwijs of op de buitenschoolse opvang. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751638 | 64 pagina's

Titel Mijn kleine boek over het heelal
Auteur Peter Grego
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 64 pagina's - illustraties - 24 × 24 cm
Annotatie Op omslag: Vol met prachtige foto's en fascinerende feiten! - Met register - Vertaling van: Space. - QED Publishing, (c)2014. - (My little book of)
ISBN 9789461751638
PPN 374758956
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie ; Zonnestelsel ; Sterren (heelal) ; Ruimtevaart
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

Mijn kleine boek over
Boek

Mijn kleine boek over (2014-...)

vol.
Uitgeleend