Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Islamitische cultuur
Boek

Islamitische cultuur ([2014])/ Charlotte Guillain, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Hoe vieren moslims de geboorte van een baby? Wat zijn de vijf zuilen van de islam? Kennismaking met de cultuur van moslims, met aandacht voor o.a. diverse kunsten, het geloof en gebruiken. Met tijdlijn en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijfster heeft zich zozeer in het onderwerp verdiept, dat ze op genuanceerde wijze de culturele tradities van moslims wereldwijd aan de orde stelt, voor zover ze verweven zijn met de islam. Achtereenvolgens komen architectuur, decoratieve kunsten, muziek en toneel, religieuze feesten en levensrituelen aan bod. De uitleg per onderwerp is kort, maar doorgaans voldoende. Bij de hadj was uitleg over de herkomst en betekenis van de rituelen verhelderend geweest. Het onderwerp sport is niet echt relevant. Wetenschap wordt genoemd, maar had ook uitgewerkt kunnen worden. De verzorgde lay-out, inclusief kaders en kleurenfoto's, is zeer aantrekkelijk voor de doelgroep. Met achterin een tijdlijn, een woordenlijst, verwijzingen naar andere bronnen en een register. Het register is niet helemaal consequent. Dit boek verschijnt in de serie 'Feesten & tradities'*. Op gedegen en genuanceerde wijze wordt informatie gegeven over het religieus-culturele leven van moslims. Het kan lezers stimuleren zich in bepaalde aspecten te verdiepen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751935 | 48 pagina's

Titel Islamitische cultuur
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Islamic culture. - Capstone Global Library, (c)2013. - (Global cultures)
ISBN 9789461751935
PPN 374759049
Rubriekscode Azië 954.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Islamitische wereld; Culturele antropologie
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Islamitische wereld

Relaties/Serie

Feesten & tradities
Boek

Feesten & tradities (2014-...)

vol.
Uitgeleend