Het grote papa, mama, broertje, zusje boek
Boek

Het grote papa, mama, broertje, zusje boek gezinnen in alle soorten en maten ([2014])/ Mary Hoffman & Ros Asquith

Hoe zit jouw gezin eruit? Heb je een vader en een moeder, een stiefmoeder of twee papa's? Prentenboek over allerlei soorten gezinnen, met grote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elk gezin is anders: soms groeit er een baby in de buik bij een mama die met een papa in een huis woont, soms betreft het twee mama's of papa's en soms is er sprake van adoptie of een pleeggezin. Als het niet lukt om een baby te krijgen, kan de dokter een handje helpen, via ivf. En soms is er sprake van een samengesteld gezin. In een gezin kan flinke ruzie zijn, maar je blijft vaak je hele leven van je broers en zussen houden. Het allerbelangrijkste is dat je blij bent met het gezin waarin jij thuishoort! In dit prentenboek (bijna A4-formaat) komen gezinnen in verschillende soorten en maten voorbij. De vele grote en kleinere tekeningen zijn (ver)beeldend en informatief en leggen, samen met de kleine blokjes tekst en dialogen, uit hoe het betreffende gezin tot stand gekomen is en/of in elkaar zit. De tekstblokjes zijn zakelijk, enigszins afstandelijk geschreven, informatief en zonder oordeel. In de dialogen zit meer gevoel 'verstopt' - net als in de teddybeer die op iedere (dubbele) pagina terugkomt en iets zegt, vraagt of toevoegt. Dit prentenboek geeft taal aan materie, die voor kinderen én hun ouders vaak 'onwennig' is - iets wat handig kan zijn als het thema ter sprake komt of moet komen. Aanrader voor thuis en op school. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021673028

Titel Het grote papa, mama, broertje, zusje boek : gezinnen in alle soorten en maten
Auteur Mary Hoffman
Secundaire auteur Ros Asquith
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Colofon vermeldt: tekst: Mary Hoffman ; illustraties: Ros Asquith - Vertaling van: Welcome to the family. - London : Janetta Otter Barry Books, Frances Lincoln Children's Books, 2014
ISBN 9789021673028
PPN 372652778
Rubriekscode 308.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezin ; Familie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gezinnen