Diep in de jungle
Boek

Diep in de jungle ([2014])/ Ellen Labrecque, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Waar kun je jungles of tropische regenwouden vinden en uit welke lagen bestaan deze gebieden? Lees waarom we zo weinig weten over deze oerwouden. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

In dertien korte hoofdstukken van twee pagina's beschrijft de auteur wat een jungle is en hoe wetenschappers de jungle onderzoeken. Ook de vier lagen van de jungle (bosbodem, struiklaag, kroonlaag en woudreuzen) komen aan bod, met een handig schematisch overzicht erbij. In elk hoofdstuk staat links een tekst van maximaal vier zinnen in een grote letter, met daaronder een kleurenfoto. Rechts is telkens een paginagrote afbeelding opgenomen met een kadertekst (met 'Wow!' als kopje), ook weer in een grote letter. Het handzame boek bevat overzichtsfoto's, zoals van het Amazonegebied, en foto's van details zoals dieren en planten. De informatie is beknopt gehouden. Dit is geen boek voor kinderen die het naadje van de kous willen weten, wel voor kinderen die moeite hebben met lezen of met informatie verwerken. Voor hen is het een heldere eerste kennismaking met de jungle. Met woordenlijst, meer-wetenpagina (websites en boeken) en register. Het boek, dat deel uitmaakt van de subserie 'Aan het einde van de wereld'* binnen de makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!', heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020665 | 32 pagina's

Titel Diep in de jungle
Auteur Ellen Labrecque
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Jungle worlds. - London : Raintree Publishers, (c)2014. - (Earth's last frontiers series)
ISBN 9789462020665
PPN 37173763X
Rubriekscode 578.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tropische regenwouden
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Tropische regenwouden

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend