Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Barcelona
Boek

Barcelona alles wat je altijd al wilde weten ([2014])/ Moira Butterfield, vertaling [uit het Engels]: Christelle Bogaert

Waarom werd Gaudí de dromenbouwer genoemd? Welke feesten worden er allemaal gevierd in Barcelona? Leuke weetjes over Barcelona rond ruim veertig thema's. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kunst, musea, geschiedenis, legendes, dieren, voetbal, eten en feesten: een brede waaier aan onderwerpen komt aan bod in dit deeltje in de serie 'Verboden voor ouders'* (i.s.m. Lonely Planet). In 44 hoofdstukken van twee pagina's wordt in korte tekstblokken een beeld geschetst van Barcelona. De inhoud sluit goed aan op de interesse van kinderen, met anekdotes en aansprekende feiten. Zo wordt over operazangeres Montserrat haar duet met Freddie Mercury genoemd. Hier en daar zijn opdrachtjes toegevoegd, zoals een tekening maken in Miró-stijl. Ook de toon is afgestemd op de doelgroep, met leuke hoofdstuktitels (Dromenbouwer, over Gaudí) en grapjes in tekstballonnen. De pagina's staan boordevol illustraties, vaak een achtergrondfoto met inzetjes. De tekst in gekleurde kaders is goed leesbaar. Onder aan de pagina's verwijzingen naar (soms erg lange) webadressen. Al met al een levendige stadsgids, druk en kleurrijk als Barcelona. Te gebruiken als voorbereiding op een stadstrip, of om tijdens de reis en tussendoor te lezen. Met uitgebreid register. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401418607 | 96 pagina's

Titel Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten
Auteur Moira Butterfield
Secundaire auteur Christelle Bogaert
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Omslag en titelpagina vermelden: Lonely Planet - Met register - Vertaling van: Barcelona : everything you ever wanted to know. - London : Weldon Owen, in samenwerking met Lonely Planet, (c)2014. - (Not for parents)
ISBN 9789401418607
PPN 376074388
Rubriekscode Spanje 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Barcelona; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Barcelona)

Relaties/Serie

Verboden-voor-ouders

Verboden-voor-ouders (2012-..)

vol.
Uitgeleend