Feesten ver weg en dichtbij
Boek

Feesten ver weg en dichtbij ([2014])/ Rebecca Rissman, vertaling [uit het Engels]: Virgi Smits ; eindredactie: Renate Vergeer

Wat voor soorten feesten zijn er? Maak kennis met feesten als Pasen, Divali en het Suikerfeest. Grote kleurenfoto's met enkele regels tekst. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Recensie

Feesten die worden gevierd in Nederland en andere landen staan centraal in dit grote oblong boek uit de serie 'Prikbord Plus+'. Na een inleiding over o.a. de oorsprong van feesten wordt stilgestaan bij feesten als Pasen, Divali, Chanoeka en het Suikerfeest. Afgesloten wordt met de interactieve vraag 'Hoe vier jij feest?'. De informatie is verdeeld over tien hoofdstukken van vier bladzijden. Op elke pagina staan een of twee mooie kleurenfoto's die driekwart van de bladzijde beslaan. De begeleidende teksten in een opvallend grote en vette letter bevatten zo'n drie of vier zinnen. De thema's worden minimaal behandeld. Meestal ondersteunen de foto's de tekst goed. In de uitgave zijn opgenomen een inhoudsopgave, woordenlijst, register en twee tips voor ouders en leerkrachten om het boek te gebruiken. Verschenen bij de subserie 'Wereld vol feesten'* van 'Prikbord' voor jonge kinderen die alles wat sneller behappen. Geschikt als kennismaking met allerlei feesten uit verschillende culturen en landen die ook in groepjes of in de kring kan worden gebruikt. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar; ook geschikt voor wat oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461752000 | 24 pagina's

Titel Feesten ver weg en dichtbij
Uniforme titel Wereld vol feesten!
Auteur Rebecca Rissman
Secundaire auteur Virgi Smits ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 25 × 31 cm
Annotatie Op omslag ook: Wereld vol feesten! - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Holidays and festivals. - Capstone Global Library, (c)2012. - (A world of festivals)
ISBN 9789461752000
PPN 374712093
Rubriekscode 908.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Feesten
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Feesten