Subterranean
Boek

Subterranean (2014)/ James Rollins

Een internationaal team van wetenschappers gaat met enkele Amerikaanse militairen naar Antarctica om er een mysterieus ondergronds labyrint met sporen van moeilijk te classificeren wezens te onderzoeken.

Recensie

Een zorgvuldig samengesteld team van o.a. internationaal bekende biologen, speleologen en paleontologen arriveert bij een Amerikaanse militaire basis in Antarctica om daar een onderzoek te beginnen naar de geheimen van een ondergronds labyrint. Zodra ze met hun werk beginnen, ontdekken ze dat een soortgelijke groep daar al geweest is maar nooit terug is gekomen. Hun missie wordt uitgebreid tot het traceren van de eerste groep, en het wordt snel duidelijk dat het een zeer gevaarlijke expeditie wordt. Tegen deze achtergrond begint een relatie tussen twee hoofdpersonen: professor Ashley Carter, een alleenstaande moeder van een 11-jarige jongen, en ex-militair Ben Brust, een gids voor de mensen die op zoek naar avontuur zijn. Dit voorspeelbare boek heeft een eenvoudige structuur en een chronologisch opbouw. Motieven van de personages zijn allesbehalve complex. De auteur is een ervaren speleoloog, en hij is internationaal bekend. Ook in deze roman vormen de beschrijvingen van de grotten en de verkenning ervan de hoogtepunten. Normale druk.

Specificaties

Engels | 9780752883830 | 420 pagina's

Titel Subterranean
Auteur James Rollins
Type materiaal Boek
Uitgave London : Orion Books, 2014
Overige gegevens 420 pagina's - 20 cm
Annotatie Orion Books is een imprint van The Orion Publishing Group Ltd - Oorspronkelijke uitgave: United States : HarperCollinsPublishers, 1999
ISBN 9780752883830
PPN 330703226
Genre avonturenroman
Taal Engels