Een rode draad
Boek

Een rode draad roman (2014)/ Francine Rivers, vertaald [uit het Engels] door Marc Schaeffer

Door een oud dagboek komt een vrouw erachter dat de levens van haar overgrootmoeder en haarzelf veel overeenkomsten hebben.

Aanwezigheid

Recensie

Een jonge vrouw heeft een goed huwelijk en een fijn gezin, totdat ze gedwongen wordt met haar man mee te verhuizen naar een andere staat. Los van de ouderlijke omgeving en met een man die slechts aandacht voor geld en macht heeft, raakt ze helemaal vervreemd van zichzelf en haar man. Door het lezen van het dagboek van haar overgrootmoeder komt ze tot de conclusie dat deze in dezelfde moeilijke situatie heeft gezeten. Ze ontdekt een rode draad in hun beider leven, die alle gebeurtenissen met elkaar lijkt te verbinden. De verhalen van beide vrouwen worden beurtelings verteld. De bekering van de hoofdpersoon tot het geloof en de verbintenis van het gezin met de kerk doen enigszins overdreven aan. Voor een breed lezerspubliek in de prot.-chr. sfeer. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029722742 | 399 pagina's

Titel Een rode draad : roman
Auteur Francine Rivers
Secundaire auteur Marc Schaeffer
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, 2014
Overige gegevens 399 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Kampen : Kok Voorhoeve, 1998 - Vertaling van: The scarlet thread. - Wheaton, Illinois : Tyndale House, 1996
ISBN 9789029722742
PPN 372583679
Genre familieroman - protestants milieu
Taal Nederlands