Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Oorlog in herinnering
Boek

Oorlog in herinnering oorlogsverhalen met een gezicht (april 2014)/ tekst Mai-Lin Droste-Stein, fotografie Mireille Droste-Spoolder

Ruim dertig mensen die bewust de Tweede Wereldoorlog in Nederland of Nederlands-Indie hebben meegemaakt, vertellen hun persoonlijke oorlogsherinneringen.

Recensie

Prachtig vormgegeven en integer geschreven boek met herinneringen over de Tweede Wereldoorlog in Nederland en in voormalig Nederlands-Indië. 'Oorlogsverhalen met een gezicht' is letterlijk en figuurlijk genomen: 34 mensen in de leeftijd van 74 tot 94 jaar vertellen hun persoonlijke oorlogsherinneringen. Naast deze indringende woorden sieren één tot drie zwart-witfoto's van de geïnterviewden de teksten. Zo krijgt elk verhaal een diepere persoonlijkere lading. De verhalen en foto's laten kwetsbaarheid zien en maken duidelijk dat de oorlog een stempel op hun leven heeft gedrukt. De geïnterviewden leefden met angst, honger, verschrikkingen en verdriet. De fotografe werd geïnspireerd door de oorlogsherinneringen van haar opa; haar schoonzus schreef de verhalen op. De combinatie van verhalen in de ik-vorm met de fotoportretten maakt dat de oorlogsherinneringen persoonlijk binnenkomen, het zijn geen anonieme verhalen meer van een willekeurige vreemde, nee, het bezorgt kippenvel en doet beseffen hoe dankbaar we mogen zijn in vrede en vrijheid te mogen leven. Een absolute aanrader voor iedereen.

Specificaties

Nederlands | 9789082173604 | 144 pagina's

Titel Oorlog in herinnering : oorlogsverhalen met een gezicht
Auteur Mai-Lin Droste-Stein
Secundaire auteur Mireille Droste-Spoolder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Borne] : De Beeldende Zussen, april 2014
Overige gegevens 144 pagina's - foto's - 29 cm
ISBN 9789082173604
PPN 374536880
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wereldoorlog II