Waar is de ring?
Boek

Waar is de ring? ([2014])/ Ineke Kraijo, Betje Ton

De hele klas van Eva en Thomas is uitgenodigd om naar de bruiloft van juf Jetske te gaan. Maar dan is de trouwring ineens verdwenen. Kan de bruiloft nog wel doorgaan? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Twee bekende gegevens verwerkt in een prentenboek voor jonge kinderen: schoolkinderen die uitkijken naar een bruiloft van de juf, en eksters die gek zijn op glimmende voorwerpen. In dit verhaal horen Eva, Thomas en alle andere kinderen uit hun klas dat ze naar de bruiloft van juf Jetske mogen. Maar als de juf op het schoolplein haar ring laat zien, steelt een ekster de ring. Zowel de kinderen als de juf zijn ontroostbaar. De illustraties zijn gemaakt door een illustratrice die veel werk maakt voor de wenskaartencollectie van Greetz. Opvallend zijn vooral de enorme uitpuilende ogen van alle kinderen en volwassenen in het verhaal. Alsof ze in een permanente staat van opwinding zijn. Aan de andere kant, lezers zullen ook wel vrolijk worden van het verhaal. Let ook op de ekster die al vanaf de eerste bladzijde meespeelt. Actieboek ter gelegenheid van de Christelijke Kinderboekenmaand (oktober 2014) met als thema 'In de wolken', over allerlei soorten feesten die mensen met elkaar vieren en de gevoelens die daarbij horen. Aantrekkelijk verhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033831867

Titel Waar is de ring?
Auteur Ineke Kraijo
Instelling /Werkgroep Christelijke Kinderboeken, Harderwijk
Secundaire auteur Betje Ton
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: geschreven door Ineke Kraijo, geïllustreerd door Betje Ton. - In colofon: Speciaal gemaakt voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2014 in samenwerking met de Werkgroep Christelijke Kinderboeken
ISBN 9789033831867
PPN 376258128
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Bruiloften ; Diefstallen
Taal Nederlands