De reddingshond
Boek

De reddingshond ([2014])/ vertaling [uit het Engels]: Renate Poper

Klusjesman Mark gelooft niet dat Radar, de hond van de brandweerkazerne, een reddingshond is. Totdat hij tijdens het werk een val maakt en niet meer overeind kan komen. Vierkant prentenboek met gekleurde computeranimaties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Mark, de vader van Mandy, gelooft niet dat hond Radar uit de brandweerkazerne een reddingshond is. Mandy is vastbesloten het tegendeel te bewijzen. Ze laat Radar snuffelen aan een kledingstuk van Mark. Radar rent de hele stad door op zoek naar Mark, die ergens aan het klussen is, gevolgd door Mandy en Norbert. Ze komen precies op tijd. Eenvoudig, dun, goedkoop geproduceerd boekje over de populaire held Brandweerman Sam, bekend van de gelijknamige televisieserie. De kleurrijke illustraties zijn computeranimaties gebaseerd op de serie. Ze staan in een rechthoekig kader met ronde hoeken, afwisselend links of rechts. Op de tegenoverliggende pagina staat de tekst, in zo'n zelfde kader. Het kader staat op een wisselend felgekleurde achtergrond, die volgedrukt is met de kreet 'ta-tu!' Bij de vrij uitgebreide tekst, vol dialogen, staat soms nog een kleinere illustratie in een cirkel. Het verhaaltje heeft erg weinig om het lijf. Voor fans van Brandweerman Sam. Vierkant prentenboek uit de serie 'Een avontuur van Brandweerman Sam'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089412782 | 23 pagina's

Titel De reddingshond
Secundaire auteur D. Gingell ; R.J.M Lee ; Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 23 pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave naar een idee van D. Gingell & D. Jones en oorspronkelijke figuren bedacht door R.J.M. Lee. - Omslag vermeldt: een avontuur van Brandweerman Sam - Vertaling van: Hot dog. - (c)2014
ISBN 9789089412782
PPN 375373284
Thematrefwoord Brandweermannen ; Reddingshonden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Brandweerman Sam
Boek

Brandweerman Sam (2012-...)

vol.
Uitgeleend