Alex de astronaut
Boek

Alex de astronaut ([2014])/ Tina Stroobandt, Sam De Buysscher, concept, tekst en Augmented Reality: World of WAW ; illustraties: Sam De Buysscher

Alex speelt altijd met zijn cavia Karel. Als Karel doodgaat en volgens mama een ster aan de hemel is, wil Alex astronaut worden zodat hij Karel kan opzoeken. Oblong prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en 3D-effecten via smartphone of tablet. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Alex speelt graag met zijn vriendje Karel de cavia. Als Karel dood gaat en een sterretje in de hemel is, wil Alex graag naar hem toe. Maar dat kan maar op een manier: door astronaut te worden. Alex leert het sterrenlied samen met zijn zus, ze maken een ruimtepak en hopla... ze komen terecht op de caviaplaneet bij Karel. Maar was dat echt of hebben ze alles gedroomd? Oblong prentenboek waar augmented reality aan is toegevoegd. Door met de bijbehorende app een aantal pagina's met symbool te scannen komt zowel Alex als Karel tevoorschijn in 3D. Alex praat tegen je; Karel zingt het sterrenlied. Je kunt hier foto's van maken en deze delen met anderen. Helaas klinken de stemmen wel heel Vlaams, waardoor ze voor jonge Nederlandse kinderen wat moeilijk te verstaan zijn en kun je maar drie pagina's scannen. Op de bijbehorende website www.alex-astro.com staat nog aanvullend materiaal, zoals kleurplaten en raadseltjes. Jammer dat het een eenvoudig verhaal is, dat verder weinig om het lijf heeft. Met grote kleurrijke, sfeervolle illustraties doorlopend over een dubbele pagina. Toch interessante uitgave in het kader van mediawijsheid, vanwege het vernieuwende gebruik van 3D. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037491630

Titel Alex de astronaut
Auteur Tina Stroobandt
Secundaire auteur Sam De Buysscher
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Biloan junior, [2014] - [Sint-Niklaas] : World of WAW
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 22 × 30 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Recht uit je boek de ruimte in!
ISBN 9789037491630
PPN 37587819X
Thematrefwoord Huisdieren ; Ruimtevaart ; Augmented reality
Taal Nederlands