De depressie survivalgids
Boek

De depressie survivalgids (maart 2014)/ Annick Beyers, Ria Van Noyen, met illustraties van Josine van Schijndel ; redactie: Jan Vangansbeke

Zit je niet zo goed in je vel, huil je veel of slaap je slecht? Ontdek of je misschien depressief bent. Adviezen en tips, ook voor opvoeders, om hier mee om te gaan. Met stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de bekende reeks 'Survivalgidsen'*, waarin het aanreiken van informatie en een aanstekelijke wijze van presenteren hand in hand gaan. In deze uitgave wordt op genuanceerde wijze aandacht besteed aan depressiviteit. De insteek is om kinderen zélf te laten (in)zien wat kenmerken, oorzaken en gevolgen kunnen zijn van een depressie. Ze leren ook om met enige mate van relativering naar het fenomeen depressie te kijken. Daarnaast worden tips en voorbeelden gegeven over hoe om te gaan met situaties waarin ouders, vrienden e.a. hun depressie, en de vaak daarbij behorende gevoelens van pijn en angst, moeten (over)leven. De essentie van het gepresenteerde verhaal is dat 'depressie' behandelbaar is! Er is ook aandacht voor de diverse vormen van hulpverlening en mogelijke medicatie. De inhoud is levendig, wordt gelardeerd met checklijstjes, reflectieopdrachten, ervaringen van ouders en biedt bij elk onderdeel - 'Hoe gaat het intussen met jou?' - ruimte voor (eigen) tips en oplossingen. Eenvoudige, cartoonachtige zwart-witillustraties, onderzoeksvragen, weetjes en honderden tips, inclusief tips voor volwassenen, wisselen de tekst af. Met internetlinks. Aansprekende, vlot geschreven gids voor kinderen die worstelen met depressieve buien en voor hun opvoeders. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462341746 | 148 pagina's

Titel De depressie survivalgids
Auteur Annick Beyers
Secundaire auteur Ria Van Noyen ; Jan Vangansbeke ; Josine van Schijndel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, maart 2014
Overige gegevens 148 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9789462341746
PPN 375145818
Rubriekscode 606.322
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Depressieve kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Depressiviteit

Relaties/Serie

Survivalgidsen
Boek

Survivalgidsen (2007-...)

vol.
Uitgeleend