Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Hond
Boek

Hond ([2014])/ Jill Foran, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Annet Huizing & Jannie van der Leer

Wat moet je weten als je een hond als huisdier wilt houden? Lees over o.a. huisvesting, verzorging, rassen en voeding. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame en mooi vormgegeven uitgave in de reeks 'Mijn huisdier'*. Deze reeks gaat op informatieve wijze in op het houden van huisdieren. Dit deeltje gaat over de hond. Het biedt gedegen informatie in overzichtelijke hoofdstukken van steeds twee pagina's, onder meer over hoe een hond als huisdier is, welke rassen er zijn, hoe je een hond uitkiest, huisvesting, voeding en lichamelijke verzorging. Daarnaast wordt achtergrondinformatie geboden als oorsprong van het dier, de levenscyclus en kenmerken. Als extra is er informatie over verhalen waarin honden een rol spelen en een quiz. De uitgave sluit af met enkele veelgestelde vragen en verwijzingen naar (niet zulke relevante) boeken en websites met QR-codes. De tekst in een grote letter is inhoudelijk en qua taalgebruik goed op de doelgroep afgestemd. Moeilijke woorden als herdershonden, prooien en raszuiver zijn vetgedrukt en opgenomen in een woordenlijst achterin. De (ook paginagrote) kleurenfoto's en lay-out, met gebruikmaking van gekleurde vlakken en paginaranden, maken de informatie aantrekkelijk. Soms is de tekst in de foto zelf afgedrukt. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461751119 | 32 pagina's

Titel Hond
Auteur Jill Foran
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Dog. - Weigl Publishers Inc., (c)2010. - (My pet)
ISBN 9789461751119
PPN 370131983
Rubriekscode 634.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden

Relaties/Serie

Mijn huisdier
Boek

Mijn huisdier (2013-...)

vol.
Uitgeleend