Bekeerd
Boek

Bekeerd ([2014])/ Vanessa Vroon-Najem, tekst, Saskia Aukema, fotografie ; redactie: Vanessa Vroon-Najem en Saskia Aukema

Portretten in woord en beeld van vrouwen die zich tot de islam hebben bekeerd, vergezeld van basale informatie over deze godsdienst.

Recensie

In 'Bekeerd' staan foto's van vrouwen (en enkele mannen) die zich de afgelopen decennia hebben bekeerd tot de islam. Tussen de foto's staan toelichtende teksten waarin Vanessa Vroon opvattingen en ervaringen van vrouwen weergeeft op basis van haar promotieonderzoek. Die opvattingen en ervaringen vult ze aan met basale informatie zonder teveel tussen de lezer en de vrouwen in te gaan staan. Het wordt hiermee een boek dat inzicht geeft in de doorgaans lange weg die vrouwen afleggen voordat ze 'officieel' moslima worden, hun uitdagingen en hun dagelijks leven. In 'Bekeerd' worden moslimvrouwen positief benaderd, is er aandacht voor verschillen in opvatting en geloofspraktijk, en worden vooroordelen duidelijk genoemd en van repliek voorzien. Dat geldt bijvoorbeeld voor het vooroordeel dat vrouwen niet uit vrije wil voor de islam zouden kunnen kiezen, of dat hoogopgeleid, in Nederland geboren en moslima niet samen zouden kunnen gaan. Het is een gebonden uitgave, de vormgeving en de foto's van Saskia Aukema zijn prachtig, en de toelichtende teksten zijn zeer toegankelijk geschreven.

Specificaties

Nederlands | 9789491525254 | 149 pagina's

Titel Bekeerd
Auteur Vanessa Vroon-Najem
Secundaire auteur Saskia Aukema
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Haag] : Uitgeverij Komma, [2014]
Overige gegevens 149 pagina's - foto's - 22 cm
ISBN 9789491525254
PPN 370518632
Rubriekscode 217.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Islam; Bekeringen; Verhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Islam