Slimmer dan je ouders
Boek

Slimmer dan je ouders (2014)/ Ben Daeter

Problemen in de opvoeding, begeleiding en het (basis)onderwijs van kinderen die om uiteenlopende redenen slimmer zijn dan hun ouders.

Aanwezigheid

Recensie

Kinderen die slimmer zijn dan hun ouders kunnen te maken krijgen met verschillende problemen. In dit boek wordt aandacht besteed aan vier groepen kinderen: kinderen die wellicht vanwege een jongere generatie slimmer zijn dan hun ouders, hoogbegaafde kinderen, kinderen die ouders hebben met een verstandelijke beperking en slimme kinderen die door hun omgeving nauwelijks gestimuleerd worden. De achtergrondinformatie wordt soms op een interviewachtige wijze gepresenteerd door experts. Aangrijpend zijn vooral de levensverhalen van kinderen van de besproken groepen. De hoofdstukken eindigen met stellingen die uitnodigen tot een professionele dialoog tussen de doelgroepleden. Dat zijn vooral de professionals op de (basis)scholen waar deze kinderen zitten, maar ook studenten pabo en ouders kunnen veel interessante informatie opdoen. De bijbehorende website is (nog?) weinig uitnodigend en bijna leeg, maar betrokkenen kunnen daar hun informatie kwijt en delen. Een sober uitgevoerd boek over een interessant onderwerp waar nog weinig over geschreven is.

Specificaties

Nederlands | 9789023252085 | 192 pagina's

Titel Slimmer dan je ouders
Auteur Ben Daeter
Type materiaal Boek
Uitgave Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2014
Overige gegevens 192 pagina's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave en register
ISBN 9789023252085
PPN 371091020
Rubriekscode 462.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoogbegaafde kinderen ; Kinderen; Verstandelijk gehandicapte ouders ; Kinderen; Ouders met een verstandelijke beperking
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Hoogbegaafde kinderen