Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ik ben een jaguar
Boek

Ik ben een jaguar ([2014])/ Steve Macleod, vertaling [uit het Engels]: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Wat eet een jaguar, hoe leeft hij en waar woont hij? Kennismaking met de jaguar met paginagrote kleurenfoto's en een interactieve website. Bedoeld om de woordenschat te vergroten. Met een tekst om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar en een tekst om zelf te lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna vierkant deel uit de overkoepelende reeks 'Corona AV+'. De reeks richt zich op kinderen van 4 t/m 7 jaar, die het leesproces nog niet (helemaal) machtig zijn en interesse hebben in wereldverkennende thema's. Dit deel uit de subserie 'Ik ben een...'* gaat over jaguars. Hoe ziet de jaguar eruit, wat eet hij, waar leeft hij en wat zijn specifieke eigenschappen? Mooie kleurenfoto's, die anderhalve bladzijde beslaan, gaan vergezeld van één zin (in de ik-vorm) in een heel grote, vetgedrukte schreefloze letter voor beginnende lezers en een tekst van zo'n vier zinnen om voor te lezen. Bijzonder is dat het thema wordt aangevuld en ondersteund via de website www.avplus.nu. Via een speciale code uit het boek kun je inloggen, zodat je elke bladzijde uit het boek kunt beluisteren en je filmpjes over het onderwerp kunt zien. Verder staan er opdrachten in, waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. Het geheel is gericht op het vergroten van de woordenschat van jonge kinderen. Mede door de combinatie (samen)lezen, luisteren, zien én doen wordt hier prima aan tegemoet gekomen. Achterin staat ook een overzicht van alle voorkomende woorden. Deze aantrekkelijk vormgegeven uitgave is zeer geschikt voor thuis, op school of bij de opvang. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750860 | 24 pagina's

Titel Ik ben een jaguar
Uniforme titel Jaguar
Auteur Steve Macleod
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: I am a jaguar. - New York, NY : Weigl Publishers Inc., (c)2012
ISBN 9789461750860
PPN 36414002X
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jaguars
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Jaguars

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ik ben een...
Boek

Ik ben een... (2014-...)

vol.
Uitgeleend