Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Stokstaartje
Boek

Stokstaartje ([2014])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing

Wat is een stokstaartje, waar leven deze dieren en wat doen ze 's nachts en overdag? Eenvoudige informatie over dit dier. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Mijn eerste docu-boek' bevat uiteenlopende educatieve onderwerpen toegankelijk voor jonge kinderen. Dit deel uit de subreeks 'Dieren in beeld'* gaat over het stokstaartje, die in de woestijn in het zuiden van Afrika leven. Hoe zien deze dieren eruit? Waar leven zij? Wie jagen op hen? Deze en meer eenvoudige vragen komen aan bod in tien hoofdstukken van twee pagina's. Er is aandacht voor de lichaamsbouw van het dier, zijn leefwijze en gewoonten. De kleurenfoto's van deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving spreken een duidelijke taal. Ze beslaan meer dan de helft van de pagina. In de foto's wordt het afgebeelde onderwerp soms kort in een gekleurd kader, voorzien van een groene pijl, even aangeduid. Onder de foto's staan twee zinnen, met een witregel van elkaar gescheiden, in grote schreefloze letters op een witte achtergrond. De tekst is helder en informatief. Overzichtelijke en rustige lay-out met de gestelde vragen in een geel/oranje balk boven aan de bladzijde. Afgesloten wordt met een verklarende woordenlijst in woord en beeld, een register en enige verwijzingen naar boeken en internetsites. Samen lezen/bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461751300 | 24 pagina's

Titel Stokstaartje
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties, kaart - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Meerkat. - Capstone Global Library, (c)2011. - (A day in the life: desert animals)
ISBN 9789461751300
PPN 374711968
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stokstaartjes
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Stokstaartjes

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld
Boek

Mijn eerste docu-boek. Dieren in beeld (2013-...)

vol.
Uitgeleend