Julia
Dwarsligger

Julia (juli 2014)/ Anne Fortier, vertaling [uit het Engels] Marga Blankestijn

Een jonge Amerikaanse vrouw gaat in Italië op zoek naar de ware toedracht omtrent haar afkomst, waarbij ze op schokkende feiten stuit.

Recensie

Julia Jacobs (25) en tweelingzus Janice zijn na de dood van hun ouders in Italië sinds hun derde opgevoed door hun rijke oudtante Rose in de VS. Na haar overlijden komen de zeer alternatieve Julia en de succesvolle Janice, die water en vuur zijn, samen op het landgoed van Rose. Ze denken dat ze elk de helft van haar bezit gaan erven, maar het testament kent Janice het bezit toe. Julia krijgt een envelop met een sleutel, een paspoort met wat haar echte naam blijkt te zijn en papieren over een oude familiegeschiedenis in het 14e-eeuwse Siena, die een voorloper is van het Romeo & Julia verhaal. Julia vertrekt naar Siena, ontdekt de vloek die op de familie ligt en dat ze die kan opheffen door een nakomeling van Romeo te trouwen. Dit is de goed ontvangen, veelbelovende debuutroman van de Deense historica die in 2002 emigreerde naar de VS. Het goed opgebouwde, levendige verhaal is verweven met de historische subplot en biedt veel spanning en romantiek. Extra boeiend voor wie het Romeo & Julia verhaal kent. Goede vertaling. Uitgave als dwarsligger op dundrukpapier en met zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049803452 | 787 pagina's

Titel Julia
Auteur Anne Fortier
Secundaire auteur Marga Blankestijn
Type materiaal Dwarsligger
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, juli 2014
Overige gegevens 787 pagina's - 12 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Uitgeverij Luitingh-Sijthoff - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Sijthoff, 2010 - Vertaling van: Juliet. - (c)2010
ISBN 9789049803452
PPN 37283938X
Genre romantische verhalen - historische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 306
Uitgeleend