De theatergek [Dyslexie-editie]
Boek

De theatergek [Dyslexie-editie] ([2014])/ Nanda Roep, met tekeningen van Silvester

Luna en Lotte mogen met hun school optreden in theater De Bies. Maar er loopt daar een vreemde vrouw rond die hun moeder, een beroemde operaster, bespiedt. Vanaf ca. 9 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Recensie

De 11-jarige Luna en 9-jarige Lotte mogen met hun school optreden in theater De Bies van Biesland Stad. Operaster Marianne, hun moeder, heeft ervoor gezorgd en helpt mee. Maar er gebeuren vreemde dingen in het theater: Mariannes tas is verdwenen, de zussen horen vreemd gemompel, de lamp valt naar beneden... De zussen zijn ervan overtuigd dat de 'theatergek' hun moeder wat aan wil doen. Achtste deel uit de serie 'Plaza Patatta'* (vernoemd naar het kinderrestaurant van Luna en Lottes vader), waarin Luna haar zus constant (voedsel)bijnamen geeft (eierkop) en de zenuwen de overhand nemen door hun optreden en de aanslag op hun moeder. Vlot taalgebruik en duidelijke uitleg bij moeilijke woorden. Actueel vanwege het dwepen met Tim Dieber (Justin Bieber). Met zwart-witte, cartoonachtige illustraties, wisselend van grootte. Voorin kennismaking met de hoofdpersonen uit het boek. Achterin een drietal recepten die in het boek voorkomen. De schrijfster is ook bekend van het tv-programma 'Mijn eigen boek'. Mooie site bij de serie met veel mogelijkheden, www.nandaroep.nl. Lekker leesboek voor meiden vanaf ca. 9 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789491638442 | 91 pagina's

Titel De theatergek [Dyslexie-editie]
Auteur Nanda Roep
Secundaire auteur Silvester"
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Dyslexion, [2014]
Overige gegevens 91 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Apeldoorn : Nanda, 2011. - (Plaza Patatta) - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
ISBN 9789491638442
PPN 375212051
Thematrefwoord Stalking ; Koken
Taal Nederlands