De Fnuiken en andere verhalen
Boek

De Fnuiken en andere verhalen ([2014])/ Dr. Seuss, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Vier prentvertellingen op rijm, over de Fnuiken in de Flikflakbaai, twee zwarrig Zwanten die niet voor elkaar opzij willen gaan, over de drieentwintig kinderen van Dieuwertje van Dam en over een angstaanjagende lege broek. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de Flikflakbaai wonen de Flikfnuiken en Flakfnuiken, die door een ster op hun buik van elkaar te onderscheiden zijn. De Flikfnuiken voelen zich superieur aan de Flakfnuiken. Professor Hieronymus Meeker heeft een machine die sterren kan plaatsen, maar ook weer kan weghalen. Zo zou iedereen gelijk kunnen zijn, maar dat wil niet iedereen. Bundel met vier verhalen waarin bepaalde menselijke eigenschappen (bij de fnuiken het idee dat de ene groep beter is dan de andere groep) op een humoristische, soms onvoorspelbare wijze aan de kaak gesteld worden, zonder te vervallen in moralisme, ook al hebben de verhalen wel een duidelijke boodschap. De twee zwarrige Zwanten geven als zij elkaar op het zwantspoor tegenkomen geen millimeter toe en blijven staan tot sint-juttemis. Alle verhalen zetten de lezer tot nadenken aan. De illustraties geven een extra dimensie aan de tekst. De vertaling van Bette Westera levert een heerlijke tekst op die qua rijm en ritme niets onderdoet voor de brontekst en zich uitstekend laat voorlezen (en de voorlezer ook veel plezier zal verschaffen). Een aanrader! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025757861 | 65 pagina's

Titel De Fnuiken en andere verhalen
Uniforme titel De Fnuiken
Auteur #Dr.# Seuss
Secundaire auteur Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 65 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave met vertaling door Katja en Kees Stip: Huizen : Het Goede Boek, 1973. - (Beginnersboeken ; 7) - Vertaling van: The sneetches and other stories. - New York : Random House, 1961
ISBN 9789025757861
PPN 37173696X
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Beginnersboeken
Boek

Beginnersboeken (1972-...)

vol. 7
Uitgeleend