Supernova
DVD

Supernova ([2014])/ regie: Tamar van den Dop

Een tienermeisje die met haar armlastige familie in een desolaat rivierengebied in Nederland woont probeert op alle mogelijke manieren de leegte te doorbreken.Meis (17 jaar) woont in een afgelegen huis en wacht op een grote verandering in haar leven. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlandse coming of age film uit 2014 geregisseerd door Tamar van de Dop met in de hoofdrol de zeventienjarige Meis gespeeld door Gaite Jansen. Het verhaal is gebaseerd op het jeugdboek 'Mijn vader zegt dat wij levens redden' (2004) van de Vlaamse auteur Do van Ranst. Meis woont op het platteland en staat op de drempel van volwassenwording. Ze vindt haar leven saai en probeert op allerlei manieren te experimenteren om de verveling te verdrijven. Iedere dag wacht ze op dé grote verandering die haar leven totaal zal omgooien. De Nederlandse pers is positief: de sfeer is filmisch en Gaite Jansen vertaalt de hoofdrol perfect, maar de uiteindelijke verandering komt wel vrij laat in de film. Coen van Zwol (NRC, 16-04-'14): 'Wat Supernova redt, naast de fraaie, kraakheldere cinematografie, is het extreem charismatisch pruilen en broeien van Gaite Jansen. Berend Jan Bockting (Volkskrant, 17-04-'14): 'Van den Dop omarmt haar hoofdpersonage met volle overtuiging. Met een nadrukkelijke eigen visuele stijl, nog verder doorgevoerd dan in haar debuutfilm Blind (2007), nodigt ze je uit om met Meis mee te voelen.' Genomineerd voor 'Generation 14plus - Best Film' in Berlijn.

Specificaties

Nederlands

Titel Supernova
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tamar van den Dop ; Gaite Jansen ; Do van Ranst
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Wild Bunch, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Gaite Jansen, Tamar van den Dop, Bob Schwarze, Elise van 't Laar, Helga Boettiger, David Schutter. - Nederlands gesproken. - Gebaseerd op het boek 'Mijn vader zegt dat wij levens redden' van Do van Ranst - Videoversie van de film: Nederland, 2013
PPN 376759194
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Jongeren ; Platteland
Taal Nederlands