Mia's grootste wens
Boek

Mia's grootste wens ([2014])/ Isabella Mohn, vertaling [uit het Duits]: Loes Randazzo

Mia wordt op school gepest. Gelukkig kan ze ontsnappen in de sprookjeswereld Centopia. Daar moet ze proberen de trumptus uit handen van Panthea te houden. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Mia is een meisje van twaalf jaar. Ze bezit twee magische voorwerpen die haar naar Centopia kunnen brengen, een wereld die bevolkt wordt door eenhoorns en elfjes en waar ze haar hulp hard nodig hebben in de strijd tegen het boosaardige wezen Panthea. In dit tweede deel uit de reeks 'Mia and me'* moet Mia de trumptus veiligstellen, een instrument dat het leger van Panthea kan vernietigen. Het loopt allemaal erg mis. Mia en haar elfenvrienden Yuko en Mo belanden in gevaarlijke situaties en de trumptus valt in handen van Panthea. Ook het dagelijks leven loopt voor Mia niet op rolletjes. Ze zit op een kostschool waar ze wordt geplaagd door enkele meisjes en het kost haar moeite om haar grote geheim te bewaren. Gelukkig heeft ze vriendschap gesloten met Vincent die haar helpt. Het taalgebruik is eenvoudig en weinig verrassend, de personages zijn vlak. De bladspiegel is ruim opgezet en de afwisseling in de talrijke zwart-witillustraties is speels. 'Mia and me' is ook een televisieserie die in Nederland wordt uitgezonden op Nickelodeon. De verhaallijnen van de tv-serie en de boeken volgen elkaar nauw. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089410986 | 123 pagina's

Titel Mia's grootste wens
Auteur Isabella Mohn
Secundaire auteur Gerhard Hahn ; Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 123 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave naar een idee van Gerhard Hahn en Hans Ulrich Stoef - Licentie uitgave van: m4e AG - Vertaling van: Mias größter Wunsch. - Köln : Schneiderbuch, (c)2014. - (Mia and me®)
ISBN 9789089410986
PPN 370439287
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Kostschoolleven ; Pesten
Taal Nederlands