Vriendinnen boven alles
Boek

Vriendinnen boven alles (cop. 2012)/ Ann Brashares, [vert. uit het Engels: Aimée Warmerdam]

Vier vroegere vriendinnen ontmoeten elkaar tijdens een reünie op een Grieks eiland. Als een van hen op tragische wijze verongelukt, verandert hun leven voor altijd. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tibby, Carmen, Lena en Bee uit de tienerserie '4 vriendinnen, 1 spijkerbroek' zijn volwassen geworden en hun vriendschap is verwaterd. Als Tibby een reünie organiseert op het Griekse eiland van Lena's grootouders, merken ze hoe ze elkaar hebben gemist. Door een tragisch ongeluk met een van hen, raken de drie overgebleven vrouwen op drift. In de nalatenschap zitten te volgen aanwijzingen, die aanleiding geven tot een zoektocht naar hun identiteit. De fans van de serie zullen de meisjes niet direct herkennen in de vrouwen van dit verhaal, maar het is realistisch dat een leven na tien jaar niet hetzelfde is. De zoektocht naar geluk (bijna letterlijk door het vele reizen), het verwerken van een groot verlies en de hechtheid van de vriendschap zijn goed verbeeld. De verhaallijnen van de drie karakters worden logisch afgewisseld, goed opgebouwd en voorzien van een bevredigend slot. De schrijfstijl is vlot. Er is veel aandacht voor de gevoelens van de diverse karakters. Ieder hoofdstuk begint met een toepasselijke spreuk. Dit intense, romantische en prettig weglezende verhaal kan ook goed zonder voorkennis van de serie worden gelezen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026130335

Titel Vriendinnen boven alles
Auteur Ann Brashares
Secundaire auteur Aimée Warmerdam
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, cop. 2012
Overige gegevens 397 p - ill - 21 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : De Kern, 2012 - Vert. van: Sisterhood everlasting. - New York : Random House, 2011
ISBN 9789026130335
PPN 341664650
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Vriendschap ; Rouwproces
Taal Nederlands