Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Landschap en energie
Boek

Landschap en energie ontwerpen voor transitie ([2014])/ onder redactie van Dirk Sijmons, Jasper Hugtenburg, Fred Feddes en Anton van Hoorn, idee en supervisie Dirk Sijmons ; auteurs Conny Bakker, Nikol Dietz, Fred Feddes, Adrian Hill, Jasper Hugtenburg, Anton van Hoorn, Dirk Sijmons ; essayisten Machiel van Dorst, Adrian Hill, Karel Mulder, Frans Rooijens, Dirk Sijmons, Jan Paul van Soest, Dominic Stead ; tekstredactie Els Brinkman ; vertaling Bookmakers

Overzicht van mogelijkheden voor de overschakeling van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare vormen van energie en de consequenties daarvan voor de ruimtelijke ordening.

Aanwezigheid

Recensie

Deze uitgave geeft een blik op de toekomst voor wat betreft 'energie en ruimte'. Voor energieopwekking zijn namelijk altijd ruimtelijke ingrepen nodig. Vanaf circa 1800 is de samenleving opgebouwd met behulp van fossiele brandstoffen. Ingegaan wordt op de transitie van deze fossiele brandstoffen naar een energiemix van hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, waterkracht, zonne-energie etc. Deze transitie is noodzakelijk om de opwarming van de aarde door het uitstoten van CO2 en andere broeikasgassen een halt toe te roepen. Nieuwe energiebronnen vereisen een ander ruimtebeslag in omvang en vorm. De uitgave behandelt in 'voetafdrukken' de ruimtelijke impact van deze energietransitie. In een aantal thema's (Elektriciteit, Warmte, Brandstof etc.) worden middels deze voetafdrukken diverse ruimtelijke energieconcepten uitgewerkt. Het geheel is geïllustreerd met veel foto's, kaarten, grafieken, tabellen etc. Met verklarende woordenlijst en literatuuroverzicht. Interessante uitgave voor een ieder die belang stelt in de mogelijke ontwikkelingen en (ruimtelijke) impact van deze energietransitie.

Specificaties

Nederlands | 9789462081123 | 480 pagina's

Titel Landschap en energie : ontwerpen voor transitie
Uniforme titel kWh m2
Instelling /H+N+S Landschapsarchitecten ; /Bookmakers, Nijmegen
Secundaire auteur Dirk Sijmons ; Jasper Hugtenburg ; Fred Feddes ; Anton van Hoorn ; Conny Bakker ; Machiel van Dorst
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : nai010 uitgevers, [2014]
Overige gegevens 480 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie kWh/m2 is een initiatief van Dirk Sijmons en H+N+S Landschapsarchitecten - Met literatuuropgave
ISBN 9789462081123
PPN 369524225
Rubriekscode 719.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Alternatieve energie; Landschapsarchitectuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Landschaps-architectuur