Tijn valt aan!
Boek

Tijn valt aan! over ridders en kastelen (2014)/ Martine Letterie, tekeningen van Yolanda Eveleens ; fotografie: Zwijsen, M. Martinelli, D. Walker, S. Gjenero, G. Gutierrez, C. Lisinski, M. Pawluczuk

Tijn woont in een kasteel. Zijn vader is ridder. Zijn moeder heeft een tuin met kruiden. Met informatie over ridders en kastelen. Samenleesboek op AVI-M3, infomatie op hoger AVI-niveau. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijn woont samen met zijn zus Suus en zijn ouders in een kasteel. Soms doet Tijn het ridderspel. Tijn neemt de lezer mee door het kasteel en vertelt over enkele bewoners. Dit boekje komt uit de serie 'Lees en weet'*, een serie samenleesboeken waarin fictie en non-fictie gecombineerd worden. Voor de kinderen die net beginnen te lezen, is er een fictietekst (AVI-M3), voor de kinderen die al ervaring hebben is er een non-fictietekst (ca. AVI-M4). De jonge doelgroep leest op de linkerbladzijdes het fantasieverhaal dat speciaal voor hen in een grote, schreefloze letter is gezet en waarvan de zinnen, die enkel uit eenlettergrepige woorden bestaan, steeds op een nieuwe regel beginnen. Aan de rechterkant staan informatieve weetjes over spelletjes en recepten in een klein lettertype, begeleid door kleurenfoto's en/of -tekeningen. Er zijn elf hoofdstukjes waarvan de specifieke kleurenbalk aan de bovenkant van de pagina ook in de inhoudsopgave is gebruikt. Op de rechterpagina zijn de fotorand en het gebruik van kleurvlakken duidelijke non-fictie-elementen; op de linkerpagina staan sfeervolle illustraties die bij de fictietekst horen. Het geheel ziet er erg aantrekkelijk uit en is goed op de doelgroep afgestemd. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789027663450 | 27 pagina's

Titel Tijn valt aan! : over ridders en kastelen
Auteur Martine Letterie
Secundaire auteur Yolanda Eveleens
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2014
Overige gegevens 27 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2006
ISBN 9789027663450
PPN 372484050
Genre historische roman
Thematrefwoord Ridders ; Kastelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lees en weet
Boek

Lees en weet (2006-...)

vol. Ridders en kastelen
Uitgeleend