Les garçons et Guillaume, à table!
DVD

Les garçons et Guillaume, à table! ([2014])/ un film de Guillaume Gallienne

Verfilming van de onemanshow van Guillaume Gallienne over zijn zoektocht naar zijn identiteit waarin hij zowel zichzelf als zijn moeder speelt.

Recensie

Frans-Belgische tragikomedie uit 2013 van Guillaume Gallienne (Yves Saint Laurent), gebaseerd op zijn autobiografische toneelstuk uit 2008 en waarin de regisseur zowel zichzelf als zijn moeder speelt. Gallienne is een meisjesachtige jongen, anders dan zijn stoere broers. Zijn moeder, met wie hij een haat/liefde-verhouding heeft, behandelt hem als de dochter die ze graag had willen hebben. Hierdoor neemt iedereen aan dat hij homo is, totdat hij als hetero 'uit de kast' komt. Jos van der Burg (Parool 23-4-'14): '(...) Het had makkelijk een looiig familiedrama kunnen opleveren, maar Gallienne houdt de toon licht en humoristisch. Het nadeel is dat Les garçons et Guillaume, à table!, dat in Frankrijk met vijf Césars, waaronder die voor beste film, rijkelijk beloond is, nogal oppervlakkig blijft en naar de makkelijke lach hengelt. (...)' De film was bij het Franse publiek een groot succes.

Specificaties

Frans

Titel Les garçons et Guillaume, à table!
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Guillaume Gallienne ; André Marcon ; Françoise Fabian
Type materiaal DVD
Uitgave [België] : Victory Productions, [2014] - [Amsterdam] : De Filmfreak Distributie
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 85 min.) - kleur, geluid
Annotatie Acteurs onder andere: Guillaume Gallienne, André Marcon, Françoise Fabian, Nanou Garcia. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk, 2013
PPN 376795352
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Identiteit
Taal Frans