Twin sisters
DVD

Twin sisters ([2014])/ regie Mona Friis Bertheussen

De Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra worden in 2004 gescheiden van elkaar ter adoptie aangeboden. Terwijl de een in een stad in de VS opgroeit en de ander in een Noors dorpje, is het opvallend dat de meisjes veel op elkaar lijken en een bijzondere band hebben.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse documentaire (2013) over de Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra die apart van elkaar worden geadopteerd. De adoptieouders, een Noors en een Amerikaans stel ontmoeten elkaar wanneer ze de baby's in China ophalen en de grote gelijkenis zien. De autoriteiten ontkennen dat het om een tweeling gaat, maar later blijkt uit DNA-testen het tegendeel. De families houden contact en de zusjes ontmoeten elkaar als ze acht jaar zijn. Ook al groeien ze op in heel verschillende omstandigheden en zijn er enige taalproblemen, wanneer de stadse Amerikaanse Mia een zomer doorbrengt op het Noorse platteland bij Alexandra, blijkt dat de zusjes een echte tweeling zijn en een bijzondere band hebben. Dat ze extraverte spontane meisjes zijn maakt ze extra ontwapenend. Een ontroerende film waarvan je hoopt dat er over een aantal jaren een vervolg komt omdat onbesproken blijft hoe het verder moet en wat de plannen zijn. De documentaire werd onderscheiden met publieksprijzen op het IDFA 2013 en het Göteborg International Film Festival 2014.

Specificaties

Noors | 9789461873002

Titel Twin sisters
Uniforme titel Tvillingsøstrene
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mona Friis Bertheussen
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinema Delicatessen, [2014] - [Amsterdam] : verdeling: De Filmfreak Distributie Amsterdam
Overige gegevens 1 dvd-video (58 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Noors en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de documentaire: Noorwegen : Moment Film, 2013 - Oorspronkelijke titel: Tvillingsøstrene
ISBN 9789461873002
PPN 375310800
Rubriekscode 323.5
Taal Noors
Onderwerp algemeen Adoptiekinderen; Verhalen ; Tweelingen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Adoptie

Relaties/Serie

IDFA's delicatessen
Boek

IDFA's delicatessen (2006-...)

vol.
Uitgeleend