Zusjes
DVD

Zusjes ([2014])/ Charlie Chan Dagelet, Chloe Leenheer, Loek Peters, Terence Schreurs, scenario Tamara Bos ; regie Dana Nechushtan

De zeer verschillende zusjes Mitzi (18) en Eefje (17) gaan na hun eindexamen in Amsterdam studeren en delen daar een appartement. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Nederlands familiedrama in negen afleveringen van regisseur Dana Nechushtan (Annie M.G.; Dunya en Desie). Het scenario is geschreven door Tamara Bos en in de hoofdrollen spelen o.a. Charlie Chan Dagelet, Chloé Leenheer, Loek Peters, Terence Schreurs en Anneke Grönloh. De zusjes Mitzi (18) en Eefje (17) gaan na hun eindexamen samen op kamers in Amsterdam. De rebelse Eefje kan maar moeilijk omgaan met haar vrijheid terwijl Mitzi zich juist verantwoordelijk voelt voor haar zusje en vol overgave aan haar nieuwe studie begint. Ondertussen hebben de ouders, waarvan de moeder Indisch is, het ook moeilijk met het 'lege nest'. Vader wordt verliefd op een verkoopster en moeder richt zich op het verzorgen van oma. Zo ontspoort het gezin, totdat Eefje in de problemen komt. De recensenten vinden de serie veel gelijkenis tonen met 'Dunya en Desie'. Wilfred Takken (NRC 24-10-'13): '(...) wordt uitgezonden op Zapp, de jeugdprogrammering van de publieke omroep, maar eigenlijk is het een familiedrama, met evenveel aandacht voor de tieners als voor hun ouders.' Voor kinderen vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087157

Titel Zusjes
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dana Nechushtan ; Charlie Chan Dagelet ; Chloe Leenheer ; Loek Peters ; Terence Schreurs ; Tamara Bos
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : In the Air, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (9 × 25 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van het televisieprogramma voor de ntr: Nederland : BosBros, 2013
ISBN 8718868087157
PPN 376261269
Thematrefwoord Zussen
Taal Nederlands