LeespuntES
Boek

LeespuntES leesboekjes Spaans. Crímenes al sol. Caribe: amor y muerte (2014), auteur Mónica Hagedorn Castro-Peláez ; illustraties Bartolomé Seguí ; Nederlandse bewerking Yonina Pullens ; redactie Frank Groenman

Verhaal in eenvoudig Spaans over de nog jonge Madrileense weduwe Carmen die een cruise maakt en interessante mannen ontmoet. Met woordverklaringen en oefeningen.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur - 1e verd. - Romans Andere talen - Schooluitgaven SPAA HAGE

Recensie

Dit is een Spaans deeltje uit een nieuwe oorspronkelijk Duitse serie easy readers in Nederlandse bewerking. De nog jonge Madrileense weduwe doña Carmen maakt dankzij haar kinderen een cruise. Onderweg ontmoet ze reisgenoten uit diverse landen. Met de Sevillaanse vrouwenversierder Juan wordt het gevaarlijk romantisch, maar ook de Nederlandse archeoloog Henk trekt graag met haar op. Het verhaal in elf korte hoofdstukjes zit vol actie. Tegelijkertijd komen er - meestal in de dialogen - veel thema's aan bod die voor beginnende taalleerders nuttig zijn, zoals begroeten/voorstellen, maaltijden, kleding kopen en uitstapjes. In voetnoten worden de (nog) moeilijke woorden in het Nederlands vertaald. De zeventien gevarieerde en passende oefeningen (tekstbegrip, grammatica en woordenschat) zijn per hoofdstuk gegroepeerd. Oplossingen achterin. Een pittig, maar aantrekkelijk boekje voor het aangegeven niveau A1. Geschikt voor zelfstudie. De schrijfster publiceert in Duitsland readers en lesmethodes voor taalleerders Spaans. Sobere uitvoering met zwartwittekeningen en sfeervolle kleurenfoto op het omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Spaans | 9789460308659 | 40 pagina's

Titel LeespuntES : leesboekjes Spaans. Crímenes al sol. Caribe: amor y muerte
Auteur Mónica Hagedorn Castro-Peláez
Secundaire auteur Bartolomé Seguí ; Yonina Pullens ; Frank Groenman
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Almere : intertaaL, 2014
Overige gegevens 40 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Niveau A1 - Licentie-uitgave van Caribe: amor y muerte. - Stuttgart : Ernst Klett Sprachen GmbH, (c)2005
ISBN 9789460308659
PPN 375134905
Genre romantische verhalen
Taal Spaans

Relaties/Serie

LeespuntES
Boek

LeespuntES leesboekjes Spaans. Crímenes al sol (2014-...)

vol.
Uitgeleend