De stille gouvernante
Boek

De stille gouvernante roman (2014)/ Julie Klassen, vertaald [uit het Engels] door Marian Muusse

Als een jonge Engelse vrouw in 1820 de aanvaller van haar moeder voor dood achterlaat, vlucht zij halsoverkop om de strop te ontlopen. Zij wordt in dienst genomen door een lord op voorwaarde dat zij gevoelige informatie over hem geheim houdt.

Aanwezigheid

Recensie

Als Olivia in het Engeland van 1820 de aanvaller van haar moeder voor dood achterlaat, vlucht ze halsoverkop om de hangman te ontlopen. Op zoek naar werk hoort ze een geheime conversatie tussen Lord Bradley en zijn vader. Om haar stilzwijgen te verzekeren, neemt Bradley haar in dienst, eerst als kindermeisje, later als gouvernante. Als zich vreemde gebeurtenissen voordoen, gaan Bradley en Olivia samenwerken om deze te ontrafelen. Onderwijl merken ze hoe de Heer in hun leven werkt. Op zich een spannend, protestants-christelijk verhaal dat wel wat traag is door te veel adjectieven, overpeinzingen en herhalingen. Het geheel is, gezien de toenmalige maatschappelijke verhoudingen, niet zo realistisch en kent wat open einden in de verschillende verhaallijnen, maar heeft wel meer aandacht voor de positie van het personeel in Regency Engeland dan de meeste historische romans. De schrijfster bespreekt onderwerpen als verkrachting, verleiding en buitenechtelijke kinderen; ze bouwt de spanning tussen Olivia en Bradley op terwijl ze toch altijd netjes blijft: er wordt alleen gekust. Veel drukfouten; vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029722964 | 461 pagina's

Titel De stille gouvernante : roman
Auteur Julie Klassen
Secundaire auteur Marian Muusse
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, 2014
Overige gegevens 461 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaling van: The silent governess. - Bloomington, MI : Bethany House Publishers, (c)2009
ISBN 9789029722964
PPN 36983089X
Genre historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands