Media en publiek
Boek

Media en publiek (2014)/ Connie de Boer, Swantje Brennecke

Studieboek voor studenten communicatiewetenschap, dat een overzicht geeft van alle gangbare theorieën over de impact van massamedia.

Aanwezigheid

Recensie

Deze zevende herziene druk bevat een revisie en uitbreiding van de zich snel ontwikkelende wereld van communicatie. Deel één, Machtige media, behandelt de almacht van de media, het paradigma van beperkte effecten, de zwijgspiraaltheorie en de rol van de mening van anderen en sluit af met de theorie van McLuhan. Deel twee, Het actieve publiek, gaat over de uses and gratifactions-benadering en systeemtheorieën. Deel drie, Audience cum content, behandelt de culturele-indicatorenbenadering, agendasetting, priming en framing, informatieverwerking en culturele studies. Bevat een uitgebreid literatuuroverzicht en register. De eerste auteur is werkzaam bij de afdeling Communicatiewetenschap op de UVA en heeft meerdere publicaties op haar naam staan. De tweede auteur is zelfstandig adviseur op het snijvlak van strategie, media en research. Het boek is helder geschreven met overzichtelijke schema's en een prettige lay-out. Het is bestemd voor studenten communicatie in het hoger onderwijs en geïnteresseerden in de media en hun effecten. Een aanrader voor diegenen die werkzaam zijn op het terrein van media en publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789462363878 | 277 pagina's

Titel Media en publiek
Auteur Connie de Boer
Secundaire auteur Swantje Brennecke
Type materiaal Boek
Editie Zevende, herziene druk;
Uitgave Den Haag : Boom Lemma uitgevers, 2014
Overige gegevens 277 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Ondertitel omslag: theorieën over media-impact - 1e druk: Amsterdam : Boom, 1995 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789462363878
PPN 374580820
Rubriekscode 305.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Communicatietheorie
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Communicatie