Optellen en aftrekken
Boek

Optellen en aftrekken ([2014])/ vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar, redactie: Vitataal

Oefen het optellen en aftrekken van cijfers. Met een toverloep kun je zien of je antwoorden goed zijn. Hardkartonnen uitgave met een overzichtstabel en enige rekenpuzzels. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In dit langwerpige boek met hardkartonnen bladzijden kunnen kinderen uit groep 3 op een speelse manier optellen en aftrekken. Er is gekozen voor een gestructureerde opbouw: gestart wordt met sommetjes van +1 en -1. Vervolgens gaat dit door met +2 en -2 enz. tot en met 10. Tot slot zijn er opgaven met tientallen tot 100. Voor de slimmere kinderen zijn er wat moeilijkere sommen. Met behulp van een toverloep* controleren zij de door hun gegeven antwoorden. Ook is er een mogelijkheid om met gebruik van een tabel de sommen uit te rekenen. Dit zelfcorrigerend materiaal zal voor kinderen positief werken. Ze zijn immers in staat om eventueel gemaakte fouten zelf te verbeteren. Ook het zelfstandig werken zullen ze als prettig ervaren. Het is aan te raden om het geheel mondeling door te werken. Dit verhoogt het tempo en biedt goede kansen om te automatiseren. De uitgave verscheen in de serie 'Toverkunst'**. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048309856 | 25 pagina's

Titel Optellen en aftrekken
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 25 pagina's - illustraties - 29 cm - 1 toverloep
Annotatie Omslag vermeldt: Leerplezier met je toverloep! - Vertaling van: Magic adding and subtracting. - London : Arcturus Publishing Limited, 2013
ISBN 9789048309856
PPN 372490670
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen