Piet Piraat
Boek

Piet Piraat het grote dinosaurusboek (maart 2014)/ creatie: Studio 100, met medewerking van Leen Vandereyken, Hans Bourlon en Gert Verhulst

Piet Piraat vindt het skelet van een dinosaurus, maar welke soort is het? Kennismaking met ruim tien soorten dino's. Met grote kleurenillustraties, die je ook in 3D kunt zien met een speciale bril. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Tijdens Piet Piraats schattenjacht doet Piet een bijzondere vondst: hij vindt het skelet van een dinosaurus! Via het boek van Kapitein Saurus leren hij én de lezer over de Tyrannosaurus rex, de Brachiosaurus, de Spinosaurus, de Velociraptor en diverse andere soorten dino's. Aan elke dinosaurus is een dubbele pagina gewijd. Behalve een informatieve tekst staat er een steeds een foto van Piet Piraat bij en aantrekkelijke dinosaurusillustraties waarvan enkele in 3D zijn weergegeven. Deze illustraties zijn te bekijken met bijgevoegde 3D-bril*; ze lijken bijna levensecht! Iedere dino wordt in een beknopt stukje informatieve tekst beschreven. Ingegaan wordt onder meer op de grootte, het gewicht, de bouw, de naamgeving, de eetpatronen en over andere bijzonderheden. Telkens wordt vermeld wanneer en waar de betreffende dino leefde. Het taalgebruik is niet altijd even gemakkelijk, met soms lange zinnen en woorden als paringsperiode en het opperarmbeen. Jammer is dat een soort sierletter met soms extra lusjes is gebruikt, wat niet erg prettig leest. Dit stoere en leerzame boek is geschikt voor jonge avonturiers die samen met Piet Piraat op onderzoek uit durven! Zowel geschikt voor thuis als op school. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059169678 | 29 pagina's

Titel Piet Piraat : het grote dinosaurusboek
Uniforme titel Het grote dinosaurusboek
Secundaire auteur Leen Vandereyken
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Schelle : Studio 100, maart 2014
Overige gegevens 29 pagina's - illustraties - 31 cm - 3D-bril
ISBN 9789059169678
PPN 375865691
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen