Ik word muzikant!
Boek

Ik word muzikant! ([2014])/ Claire Laurens, met illustraties van Marion Puech ; vertaling [uit het Frans]: Davidsfonds Uitgeverij

Knutsel een piano met flessen of een klokkenspel van bloempotten. Daarna kun je muziek maken en een bandje starten! Stapsgewijze uitleg om twaalf muziekinstrumenten te maken. Met grappige stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Zin in een muzikaal feestje waarbij je zelf voor de vrolijke noten zorgt? Dat kan met deze swingende uitgave waarin twaalf ideeën worden geboden om je eigen muziekinstrumenten te fabriceren. Met behulp van simpele huis-tuin-en-keukenmaterialen creëer je in een mum van tijd een flessenpiano, een didgeridoo of een zingende tamboerijn. Hoe je deze muziekinstrumenten maakt, wordt telkens op een dubbele bladzijde beschreven. Dit gebeurt stapsgewijs met behulp van kleine stripachtige tekeningen. Boven aan de bladzijde is vermeld welke materialen je nodig hebt. De puntsgewijze uitleg staat beknopt - in enkele zinnen - op een zachtgekleurde ondergrond. De werkbeschrijving wordt ondersteund met grappige stripachtige kleurenillustraties waarbij de afgebeelde figuren soms via tekstballonnen met elkaar communiceren. In deze tekstballonnen is een quasischrijfletter gebruikt. Aan de binnenzijde van het omslag voorin staat een stripverhaaltje. In een kader staan soms tips en weetjes. Deze 'knetterende' uitgave is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar die graag met geluid en/of muziek willen experimenteren.

Specificaties

Nederlands | 9789059085596

Titel Ik word muzikant!
Auteur Claire Laurens
Instelling /Davidsfonds, Leuven
Secundaire auteur Marion Puech
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, [2014]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: C'est facile, la musique! - Arles : Actes Sud, (c)2013
ISBN 9789059085596
PPN 375910328
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziekinstrumenten; Handenarbeid ; Muziek; Experimenten
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Muziekinstrumenten