Snowpiercer
DVD

Snowpiercer ([2014])/ directed by Bong Joon-Ho, produced by Park Chan-Wook

De aarde is in een ijsplaneet veranderd en de enige overlevenden bevinden zich in een zelfvoorzienende trein waarin een strikte scheiding bestaat tussen welgestelden en de rest die als armoedzaaiers leeft.

Recensie

Mix van sciencefiction en komedie op basis van Le Transperceneige, een Franse graphic novel, van de Zuid-koreaanse regisseur Bong Joon-ho (The Host). Met onder andere Tilda Swinton, John Hurt en Chris Evans. Het is 2031. De wereld is na een mislukt experiment dat de opwarming van de aarde zou moeten stoppen, doorgeslagen naar een nieuwe ijstijd. De enige plek waar nog mensen leven is een trein. Een voortdurend voortrazend gesloten eco-systeem waar strenge regels het voortbestaan mogelijk maken. Omdat er een rigide klassensysteem wordt gehanteerd (heel passend in een trein), voelt de kijker de opstand al snel aankomen. De recensenten zijn het eens over de mooie effecten en filmsets, maar niet over het verhaal. Belinda van de Graaf (Trouw 3-4-'14) vind het '(...) te dun om te boeien', en geeft 2 (van 5) sterren. Dana Linssen (NRC Handelsblad 2-4-'14) geeft 3 (van 5) bolletjes: ondanks het feit dat Snowpiercer regelmatig uit de bocht vliegt, heeft hij alles in zich om een cultfilm te worden. Berend Jan Bockting (Volkskrant 3-4-'14) vindt het uit de bocht vliegen juist prettig: 'Bong Joon-ho toont zich opnieuw een meester in het kleuren buiten de lijntjes', en geeft 4 (van 5) sterren.

Specificaties

Engels

Titel Snowpiercer
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bong" ; Chris Evans ; Tilda Swinton ; Park"
Type materiaal DVD
Uitgave Antwerpen : Remain in Light, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (126 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Chris Evans, Tilda Swinton, Jamie Bell, Luke Pasqualino, John Hurt. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op de Franse stripboekenserie 'Le Transperceneige' - Videoversie van de film: Zuid-Korea, 2013
PPN 376759968
Genre science-fiction
Thematrefwoord Klassenverschillen
Taal Engels