Economie
Boek

Economie de gebruiksaanwijzing ([2014])/ Ha-Joon Chang, Nederlandse vertaling Ernst de Boer en Ankie Klootwijk ; tekstredactie Yulia Knol

Beschrijving en analyse van het economisch denken en de invloed daarvan op de (politieke) besluitvorming.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijver, één van de bekendste economen van dit moment, docent aan de universiteit van Cambridge, beschrijft in dit boek de geschiedenis van de economie als wetenschap, de belangrijkste economische theorieën, en analyseert hoe deze theorieën gebruikt maar ook misbruikt worden voor het motiveren van politieke beslissingen. En hij bestrijdt tegelijk de verheerlijking van het marktdenken. Het is een fors boek (bijna 400 pagina's) over zware onderwerpen, maar het laat zich lezen als een spannende roman. Zo ziet het er ook uit. Met daarbij een uitgebreid register en vele voetnoten. Wie het vak economie op de middelbare school heeft gehad, kan het goed lezen, maar ook zonder die voorkennis is het een verhelderend boek over een actueel thema. Eén van de weinige volledige én goed te lezen boeken over dit onderwerp. Zeer actueel geschreven.

Specificaties

Nederlands | 9789046814185 | 384 pagina's

Titel Economie : de gebruiksaanwijzing
Auteur Ha-Joon Chang
Secundaire auteur Ernst de Boer ; Ankie Klootwijk ; Yulia Knol
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nieuw Amsterdam Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 384 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Economics. - Pelican, (c)2014. - (A pelican introduction ; 1)
ISBN 9789046814185
PPN 362837198
Rubriekscode 340.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Economie