Timemanagement volgens Covey
Boek

Timemanagement volgens Covey (juni 2014)/ Stephen R. Covey, Roger & Rebecca Merrill, herziene vertaling [uit het Engels]: Carla Zijlemaker

Aanwezigheid

Recensie

De principes voor timemanagement waarop dit boek gebaseerd is, zijn afkomstig van de managementgoeroe die dit boek schreef. Hij is de grondlegger van het Franklin Covey-instituut dat wereldwijd trainingen en organisatieadvies geeft. Als slimmer werken niet meer helpt, zijn andere verbeteringen nodig. Met als focus de metafoor van het kompas worden drie generaties timemanagementprincipes uitgewerkt die gebaseerd zijn op efficiëntie en controle: prioriteren en keuzes maken zijn belangrijk om te komen tot de belangrijke, essentiële zaken en niet overvol te zitten met de dringende zaken. De vierde generatie timemanagementprincipes is gebaseerd op wederzijdse afhankelijkheid. Daarin wordt duidelijk dat transactionele interacties niet tot langetermijnverbetering leiden. De transformerende interacties kunnen dit wel als ze leiden tot een gemeenschappelijke visie en synergie. Een werkboek met invulschema's en oefeningen. De beide andere auteurs zijn verbonden aan het Franklin Covey instituut. Gericht op mensen die hun tijd beter willen gebruiken zowel in de privé- als in de zakelijke omgeving. Bevat alfabetisch register. Volledig herziene en ingekorte versie van het oorspronkelijke, vaak herdrukte werk dat eerder verscheen onder de titel 'Prioriteiten' (2000)*.

Specificaties

Nederlands | 9789047007555 | 184 pagina's

Titel Timemanagement volgens Covey
Auteur Stephen R. Covey
Secundaire auteur Roger Merrill ; Rebecca Merrill ; Carla Zijlemaker ; Ruud van der Helm
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, juni 2014
Overige gegevens 184 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: First things first. - Abridged edition. - FranklinCovey Co. - Volledig herziene en ingekorte versie van de oorspronkelijke uitgave: First things first. - New York : Simon & Schuster, 1994 - Waarvan de oorspronkelijke Nederlandse uitgave in de vertaling uit het Engels van Ruud van der Helm verscheen onder de titel: Prioriteiten. - 2000. - (Persoonlijke vaardigheden)
ISBN 9789047007555
PPN 371737206
Rubriekscode 367.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Timemanagement ; Levenskunst
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Timemanagement